Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Minimaalista suunnittelua

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

tiistai 29. joulukuuta 2009

Minimaalista suunnittelua

Rooman reissu on kokoajan lähempänä ja lähempänä, oon miettiny muita juttuja (mm. muuttoa ja joulua ja uutta vuotta ja läksiäisiä ja harjottelun alkamista ÄÄÄÄÄÄ!!!) niin kiivaasti että se on melkein unohtunu. Aika on kulunu aivan tosi nopiaa ja nyt yhtäkkiä pitäski olla kohta jo lähössä!!! Hullua.

Ei olla kauheasti tehty matkasuunnitelmia, mitä nyt jonku verran matkaopasta selailtu ja kateltu karttaa, että missä muualla käydään. Ollaan kuitenkin kymmenen päivää reissussa, niin sama käyä jossain muuallaki ko olla vaan Roomassa. Suunnitelmissa olis käyä ainaki päiväreissu Napolissa ja Pompeijissa, mutta mua vähän pelottaa että yhen päivän aikana ei oikee ehi molempia.

Mutta pääasiallinen tarkoitus on vaan hengailla Roomassa, aika siistiä on varmaan se että tammikuussa siellä pitäs olla meleko hiljasta.

Italian opiskelu jäi sitte siihen että opettelin sanomaan että Io sono Inka. Jospa sillä pärjäis, lähen ottamaan selevää.

Huippua oli että löysin tännään akateemisesta pienen kartan Roomasta, suurin osa niistä kartoista ko on semmosia jumalattoman isoja paperisia tiekarttoja mitä ei kukkaan kehtaa julkisesti katella. Tuo oli onneksi vähän inhimillisemmän kokonen, että sitä kehtaa kattoaki ilman että huutaa kymmenen kilometrin päähän että MEIKÄ ON TURISTI!

Oli kyllä hyvä tuo kartta, meikä on aina aivan paniikissa että löytyykö nukkumapaikka vai meneekö sen ettimiseen tuntikausia. Jääny vähä huonoja kokemuksia mieleen ko olin reilaamassa kesällä 07 ja fiksuina pohojosen tyttöinä lähettii ekaa kertaa reilaamaan iliman karttoja. Oltiinki sitte melekeen jokaikisessä kaupungissa aivan hukassa ja etittiin hostellia ilman karttaa pelkästään annettujen ohjeitten perusteella. Joissaki kaupungeissa hostelli löyty tosi helposti, toisissa taas ei.

Yks niistä kaupungeista, missä piti melekeen tulla märy ennenko hostelli löyty oli Praha. Oon sen jälkeen käyny siellä kerran viime keväänä, ja meillä on tosiaan nyt ens viikolla se seittemäntoista ja puolen tunnin vaihto prahassa, ja varattiin hostelli että voijaan nukkua se yö. Parasta on aina tietenki saapua maahan illalla ku on jo pimiää, ja mehän ei mittää takseja käytetä. Että jos jollaki sattuu olemaan prahan kartta ni meikä olis aika onnellinen (akateemisesa oli vaan niitä 2m x 5m kokosia karttoja).

Roomasta otettiin tosiaan Bed and Breakfast, kahen hengen huone jaetulla vessalla ja suihkulla. Saapa nähä mimmonen on, varasin sen hostelworldin kautta ja oli vähän ongelmia sen kanssa ko olin meleko häjissään ko ei näkyny sähköpostissa sitä varausvahvistusta vaikka manekset oli otettu tililtä. Koitin ottaa yhteyttä B&B:hen, mutta googlatessani King Squarea huomasin, että niillä ei oo ollenkaan nettisivuja! Tuli aika hyvä mieli.. Mutta onneksi hostelworldista vastattiin ja kehotettiin tsekkaamaan roskaposti, ja sinnehän se oli menny. Onneksi. Nyt vaan jännittämään, että mimmonen yöpaikka siellä on!

Oon myös vähän herkistelly sitä, että kohta on aika sanoa Oululle heipat. Kävinki siis kaupassa ostamassa avaimenperän joka muistuttaa että mikä se oli se kotikaupunki.



EDIT: Oli muuten aika hyvä ostos tuo kartta, ei näy ees meijän B&Btä siinä! YESSSSSSS!

Tunnisteet: ,

1 kommenttia:

29. joulukuuta 2009 klo 22.12 , Blogger Karim kirjoitti...

Elä hättäile.

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu