Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

archie gone lebanon

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

torstai 29. lokakuuta 2009

Makiaa munkkia!

Ja mitenkäs se matka menikään! Meille sattui kohalle aivan valtava munkki! Niin järetön, että mua saa tästä lähtien ihan luvan kanssa kutsua munkki-inkaksi!

Kävi nimittäin niin, että lennot Oulu-Helsinki ja Helsinki-Lontoo meni ihan mukavasti, ei mitään ongelmia. Saatiin aika urheilullisesti pinkaista ulos British Airwaysin koneesta Heathrowlla, kun Helsingistä ei vielä annettu boarding passeja Virgin Atlanticin lennolle. Pyrittiin siis ensimmäisinä ulos koneesta, no, ei päästy. Päästiin onneksi viimeisinä ekaan bussiin, eli ensimmäisinä ulos sieltä. Riennettiin Virgin Atlanticin Check-In tiskille, jolloin seuraavan lennon lähtöön oli tunteroinen aikaa, eli melko kiire alko jo olla.

Harvinaisen ystävällinen virkailijanainen otti meiltä passit, ja soitti sen jälkeen jonnekin. Muuta puhelusta ei kuultu kuin että "SO I HAVE TO DENY THEM". JAHAS. Siinä vaiheessa tuli jo melkoisen hyvä mieli. Virkailija pahoitteli kovasti ja kertoi lennon olevan OVERBOOKED. Meille olis tilaa vasta seuraavana aamuna lähtevässä koneessa, jos siinääkään, sillä seki oli overbooked. Kovasti pahoitellen kyseinen leidi kertoi lentoyhtiön maksavan luonnollisesti korvauksia, 600 emppaa päätä kohti, hotellin yöksi Heathrow'n lentokenttäalueelta, matkat ja evästä illallisen ja aamiaisen verran. Seuraavan päivän lentoa unohtamatta.

Virgin Atlanticin sponssaama hotellihuone, oli aika pramia!

Ei siinä vaiheessa auttanu muu ko nauraa, sillä eipä asialle voinu mitään tehdä. Ja päästiin sentään parhaimpaan hotelliin missä varmaan ikinä oon ollu, että no worries. Valitettavasti ei oltu ainoita, jotka ei päästy koneeseen, sillä viereisellä tiskillä oli kolme muuta suomalaista. Tulin siihen tulokseen, että tykkään suomalaisista SUOMESSA! Ulkomailla kaikki suomalaiset on juntteja, jotka ei osaa käyttäytyä. Paitsi meikä tietenki.... Mutta oikeasti! Nämä kaverit pätivät satanolla todella huonolla englannilla, ja me tietenkin jouduttiin kulkemaan niiden kanssa sinne hotellille. Ei ollu brittikulttuurin kohteliaisuus aivan iskostunu niiden tajuntaan, ainakaan käytöksestä päätellen.. Onneksi on sama tuomita, ku ite on täydellinen.

Ja ainiin! Tästä täydellisyydestä tuli mieleen, että meikä taas ruletti. Ennen Virgin Atlanticin tiskiä, turvatarkastuksen jälkeen tiskin edessä oli Security-nainen, joka puhui ehkä maailman epäselvintä englantia. Kyseli kaikkia ja en saanu juuri ollenkaan selvää, nyökkäilin vaan että joo ei joo ei arvailin menemään ko en saanu mitään selevää. Sitte se kysy että "do you have any sharp objects in your bag?" Meikä vastas että JEES JEES! Onneksi matkaseura ymmärsi vähä mua paremmin sitä ja riensi huutamaan että NOUUUUU! Että meikä rules. Veikkaan kyllä että se nainenkaa ei tajunnu mittää mun vastauksista ko ei reagoinu mitenkää siinä vaiheessa ko tunnustin että mulla on teräviä asioita laukussa..

Maailman suloisin makeutusainepaketti löytyi hotellihuoneesta!

Mutta että näin! Joskus, jos ei oo kiire, voi olla kivaki juttu että lento on ylibuukattu. Minä suosittelen Virgin Atlanticia kaikille!

Tunnisteet: , ,

tiistai 27. lokakuuta 2009

Voi NYC!

Voi Suomi minkä teit, ku tarjoat vaan kylmää ja räntää ja märkää! Melkein tuli märy ku eilen katoin lentokoneen ikkunasta ulos sen laskeuduttua Helsinkiin. Varsinki ku takaraivossa huudettiin, että OULUSSA ON VIELÄ KARSEAMPAA! Ainaki sään puolesta. Mutta ei auta, eiköhän se kotiinpaluu oo aina yhtä karvasta!

New York itessään oli hieno kaupunki! Reissun alussa kuului pyhä päätös, että tällä reissulla ei jähitä pelkästään Manhattanilla, vaan yritetään kiertää kaikki Borough't myös. Ja muista kaupunginosista kertovan jutun pakottamana nehän tuli kierrettyä. No ok Staten Islandin vierailu jäi ainoastaan siihen että vaihettiin lauttaa siellä satamassa, mutta se saa riittää! Piipahdin myös viereisessä osavaltiossa New Jerseyssä, kun Princetonin pikkukaupunki kutsui. Ja voi että mikä pikkukaupunki! Niinko suoraan jostain Dawson's Creekistä jäätelöbaareineen ja hampurilaismestoineen, Wal Martia unohtamatta!

Mutta se New York.. Niskoihin sattuu vieläki vähän siitä kaikesta taivaalle tuijottelun määrästä. Kaupunki on niiin kansainvälinen, että ihan heti vastaan ei varmasti tuu muissa kaupungeissa yhtä laajaa määrää eri kansalaisuuksia. Välillä tuntu että englantia ei juuri kuulekaan! Toisaalta siihen saattoi vaikuttaa ne huudit, millä me pyörittiin.

Myöhemmin on luvassa tarkempaa postailua, nyt vaan pintafiilistelyt, tässä matkalaukku odotellessa. Sen pitäis saapua tässä tunnin sisään, ja sen jälkeen voiki alkaa pestä hampaita (sama jättää hammaspesuvehkeet matkalaukkuun) ja itelle tuliaisena ostettua Obamapaitaa.

FLATIRON BUILDING!

Tunnisteet:

torstai 15. lokakuuta 2009

Reisbahistoria! OSA 1

Kaivelen nyt vähän mennyttä, ja laskeskelen, että missä kaikkialla maailman kolkissa sitä onkaan tullut käytyä. Saatte te (mahdolliset) lukijani vähän perspektiiviä, minkä kaliiberin reissaaja on kyseessä.

Hmm. Lapsena kävin Ruotsissa vanhempien kanssa. Mentiin Ahvenanmaalle ensin ja otettiin sieltä Eckerö Linen purkki, taidettiin käydä ainakin Uppsalassa. Sieltä muistan vaan että kadut oli hienoja ja rakennukset ihanan ruotsalaisia. Lapsena mulla oli ikää siis kaikki 14 vuotta. Ehkä ei niin pieni kuitenkaan.

15-vuotiaana käytiin Yli-Iin yläasteen porukalla koulun ystävyyskoulussa Venäjällä Kronshtadtissa, samalla piipahdettiin myös Pietarissa. Se oli hieno reissu, ja tytöt joiden kanssa hengailtiin oli mainioita. Avarsi mukavasti Yli-Iiläiseen ahdasmielisyyteen tottunutta teiniä. Tatiana, tyttö jonka luona asuin Venäjällä, ja minä Kronshtadtissa keväällä 2003, tyylitaju oli ainakin tallella!

Samana vuonna porukat panosti naurettavan suuren summan mun kielikurssiin, jonne olin vinkunu ilmeisesti tarpeeksi kauan. Kesäkuussa 2003 olin kolme viikkoa Englannissa kielikurssilla Bournemouthissa, ja se oli tietenki aivan mahtavaa! Käytiin samalla myös Lontoossa, Isle of Wightilla ja Salisburyssa. Nyt myöhemmin kun rahan arvoa on alkanu tajuta vähän paremmin (ja lentojen + majoitusten hintoja), hävettää vaan ku miettii miten paljon järjestö veti omiin taskuihinsa tuosta reissusta.


To be continued...


Terveisin,
Inka

Tunnisteet:

keskiviikko 14. lokakuuta 2009

It starts now!

Heissan ja tervetuloa lukemaan reissublogiani! Tein itselleni juhlallisen päätöksen, että jos matkailulehti Mondo ottaa munt toimittajaharjoittelijaksi, aloitan matkailublogin. Harjoittelijaksi pääsyllä ei tietenkään oo mitään tekemistä itse bloggailun kanssa, mutta ei se oo niin nuukaa.

Ensimmäinen blogattu reissu tulee olemaan syysloman reissu NEW YORKIIN, jonne tj on tällä hetkellä tasan kolme! Jippii!

Lisää juttuja luvassa, tämä oli vasta lämmittelyä!



Terveisin,
Inka

Tunnisteet: