Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

archie gone lebanon

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

maanantai 30. marraskuuta 2009

Italiafiilistelyä

Trieste

Ainon ja Marjon pyykkinarut

Triesten Piazza Unita

Nam minkä värisiä taloja!

Käytiin tuossa mimmien kanssa korkkarit ja kampaukset päällä pikkujouluillastamassa näin marraskuun viimisen päivän kunniaksi. Siinä kun mukana oli muusikkomimmejä, ja pöytään raahattiin jälkiruokajäätelöä, ei italiasta voinu olla puhumatta. Muisteltiin siis Marjon ja Ainon viimekeväistä Triestevaihtoa. Hyppäsin pääsiäisen alla Itävallasta junaan ja kävin moikkaamassa tyttöjä reilun viikon verran, ja sen matkan pääasiana oli gelato. Tietty myös Italiaa ja tyttöjä oli mukava nähä, mutta face the facts.

Jäätelöä

Rooma, täältä tullaan!

Tunnisteet:

maanantai 23. marraskuuta 2009

Federico Fellini: Roma

Viime päivät on eletty paniikinomaisessa mielentilassa, sillä Rooma-lentojen buukkauksen jälkeen tajusin, että sieltä pitäis jokin majapaikkakin hankkia. Sitten pitäis tietenki hankkia myös uudet rilekset, nyrkkeilyhanskat (x2!), jalkasuojat, maksaa vyökoe, olishan noita laskujakin, sitten vielä ai niin matkalaukku ja kännykkä! Noh, mitäpäs sitä meno-tulosuhdetta ynnäilemään kun on mahdollisuus ostella lentoja.

Ongelmallisinta tässä nyt on se Rooman majoitus, ottaako hotelli vai hostelli. Hotelli on tietenki aika naurettavaa pröystäilyä, mutta ko kymmenen päivää ollaan reissussa, niin onhan se aina kiva saada osaksi olla myös omassa rauhassa. Mutta toisaalta hotelli maksaa noin kaks kertaa hostellia enemmän, joten se ehkä siitä. Kattelin myös sitä vaihtoehtoa, että josko löytyisi jostain hostellista edullisia kahden hengen huoneita, mutta sen vaihtoehdon voi kyllä unohtaa. Maksaa nimittäin noin KAKSI KERTAA HOTELLIA ENEMMÄN ottaa parin hengen huone hostellista. Että cheers mates vaan! Mutta johonki ratkaisuun tässä on päädyttävä lähipäivinä, ja taloudellisen taantuman vuoksi veikkaan, että hostelli on se taho, joka saa varauksemme. Pitää vielä keskustella Karimin kanssa ja ettiä se hyvä yösija.

Johonki sohvasurffailuunki vois tietenki heittäytyä, mutta en oo vielä kirjautunu niihin palvelimiin joten lienee aika vaikea löytää mitään näin lyhyellä varoitusajalla. Mutta eiköhän seki vielä tuu koettua, kunhan saa sen verran aikaiseksi.

Kävin koulussa aamusella kuuntelemassa tuiki turhan harjoitteluinfon, ja päätin sitten tsekata kirjaston dvd-valikoiman, josko sieltä löytyis jotain kateltavaa tän ah! niin ihanan räntäsadepäivän ratoksi (joka piti alunperin viettää uusia rillejä etsien, joskus käy näin). Löysinkin sieltä sitten sopivasti Fellinin Rooman, joka tunnelmoi arvostelujen mukaan kattavasti Roomaa.
Joissakin arvosteluissa sanottiin jopa, että tämän nähtyään ei tarvitse Roomassa enää käydäkään. Katotaan, miten käy!

Ja sen italian opettelun vois kohta varmaanki aloittaa, että ei sitte paikan päällä tarttis tyytyä niihin viime kerralla opeteltuihin, jotka sisälsi lähinnä jäätelön ostamista.

Rakkia e mou, niinko meikä sen sanoo. (Ja jätskinmyyjät nauraa!)

Tunnisteet:

sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Matkasuunnitelmia!

Sain viimein (no, viimein ja viimein) hankittua lentoja Virgin Atlanicin korvausrahoilla. Vaihtoehtoja lentoyhtiö tarjosi siis kaksi, joko saadaan lennot ihan mihin tahansa niiden lentoyhtiöllä, tai sitte kuussataa eskoa käteen. No Oulusta ei paljo lähe Virgin Atlanticin koneita, joten ajateltiin että tulee halvemmaksi, kannattavammaksi ja järkevämmäksi ottaa kuivaa käteistä. Tehtiin kuitenki pyhä lupaus, että nämä varat käytetään matkustamiseen!

Ja nyt se on sitten tehty, ja nykyisten sikahalpojen lentojen aikakaudella, matkakohteita on kaksi!

Toukokuussa suunnataan viimeinkin Libanonin pääkaupunkin Beirutiin, jonne on suunniteltu matkaa jo kauan! Siellä olis tarkotus olla kolme ja puoli viikkoa, tutustua vähän Karimin sukulaisiin ja lapsuudenmaisemiin, ja tietenki paikalliseen ruokaan.



Ja sitten toinen! Kaikkien aikojen parhaaksi synttärilahjaksi nousi tämänvuotinen, joka on loma Roomassa! Taistelin koko aamupäivän varmaan viidentoista eri palveluntarjoajan nettisivuilla ja yritin ettiä mahdollisimman halpoja lentoja Roomaan. Aattelin et 200e/naama jos löytäis menopaluulennon niin se olis realistisen hyvä.

No, eipä ollu ainakaan turhan helppoa. Ehin jo varmaan kuus kertaa täyttää matkustajatiedot, ja aina tuli ruutun teksti että lentoyhtiö ei päivitä tietojaan tarpeeksi usein, etkä sen vuoksi voi ostaa lippuja. Haistattelin pyllyä kaiken maailman travellinkeille, kun viimein tajusin mennä ite lentoyhtiön nettisivuille. Kyseessä oli Czech Airlines, ja vaihdosta huolimatta sama yhtiö oli tarjoamassa kaikkia lentoja. Sain sitten sitä kautta lennot, ja hinnaksi tais kertyä jotain 360e kahdelta, eli alle meni!


Tehtiin eilisissä synttäripileissä suuria matkasuunnitelmia, mutta niistä lisää sitten tuonnempana. Nyt pitää alkaa lukea postilaatikossa muutama viikko sitte tullutta Mondon Rooma-matkaopasta (tilaajalahja tiesi paikkansa), ja lainata kaverilta Italian oppikirja, että osaa sitten tilata jätskiä!

Tunnisteet: , ,

tiistai 10. marraskuuta 2009

NYC kuvailua!

Eksyin kattelemaan kuvia nykin reissusta ja voi vitsi siellä oli hienoa! Aattelin jakaa kuvia myös teidän kanssanne, jotta pääsisitte mukaan tunnelmaan. Sen voin sanoa, että kaikki oli isoa!!!

Brooklyn Bridge aamutuimaan!


Menneiden haikailua Coney Islandin seinämaalauksissa, mitkä oli kyllä melko komeita.


Coney Islandin rantabulevardi


Coney Island oli pullollaan värikkäitä mainosmaalauksia


Käytiin myös New Jerseyssä

Central Parkissa ruska oli komeimmillaan



Mikä olis parempi tapa tunnustaa rakkautensa ko kaivertaa se laattaan Central Parkin penkille?

Iltanäkemät Empire State Buildingista


Staten Island ferryllä pääsi myös melko lähelle vapaudenpatsasta!

Manhattan pääsi aivan uuteen perspektiiviin kauempaa katsottuna!


Parasta meksikolaista, TORTILLERIA MEXICANA LOS HERMANOS!

Brooklynistä Manhattanille. Nuo vesitornit on niin sulosia!

There is only one way, and it's BROADWAY!

Huomatkaa kaverimme Flatiron

UN Headquarters

TIMES SQUARE! Voi jummi sitä valojen määrää!

Rockefeller Centerin luistinradalla


Loppuun vielä perinteinen NYC Taxi


Tunnisteet: ,