Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

archie gone lebanon

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

perjantai 26. helmikuuta 2010

Vaihtomuistelo

Teille, jotka ette oo vielä eksyneet mun vaihdonaikaiseen blogiin: ÄLKÄÄ! Jottette menis lukemaan mun märinää siitä, miten asiat ei menneetkään mun mielen mukaan, laitan tänne pienen kuvapostauksen mun vaihdosta, pähkinänkuoressa.

Olin siis vaihossa viime vuoden helmikuusta kesäkuuhun Itävallan Sankt Pöltenissä. Ehkä tämä nostalgiapiikki johtuu siitä että siitä on nyt vuosi aikaa, tai siitä että isä kattoo Poliisikoira Rexiä ja ne puhhuu saksaa.

(Ja kuvat ovat ISOJA! Iskä asensi käyttöjärjestelmän mun koneelle sen vedellessä viimeisiään, ja nyt se on kuin uusi!!! Valitettavasti en oo saanu hankittua mitään kuvankäsittelyohjelmaa vielä, joten kuvien pienentäminen ei nyt onnistunu. JA EI, en etes yrittäny paintilla, vaikka huhu kertooki että sillä voi tehä melkein mitä vain.)


Löysin heti lähimmästä Billasta matkani rakkauden: MILKAN. Sanon vaan kaks sanaa, Schoko keks.

Ekat pileet oli Bad Taste-pileet, onneks mulla oli maailman söpöin koirapaita. <3 span="">

Kymppiviikolla Karim tuli käymään ja minä olin onnellinen! <3 br="">

Jo eikoissa vaihtaripileissä oli kunnon osanotto, meitä oli vaivautunu paikalle kaikki NELJÄ! Minä, Kasia, Marketa ja Cyrielle.

Äiti lähetti paketteja ja kortteja harva se päivä! Kiitti äiti <3>

Valittiin Julien kans varmaan se maaliskuun sateisin sunnuntai ko lähettiin Belvedereen.
Tässä kuvassa aurinko paistaa ja mää mökötän ko unohin kamerasta akun. :( Tapasin nuo Mipan kaverit ekaa kertaa!
Hengailua järvellä lämpimänä huhtikuun iltana. Wim, Susana, Pablo ja Bea.

Huhtikuinen Schönbrunn oli melko schön.

Vaihtareille suunnattuun keilailtaan mennessä ei tapahtuma-aktiivisuus ollu noussu, ja meikä edusti ainoana vaihtarina. Keilaamassa Kathi ja Maria.

Toukokuussa harrastettiin paljo hyppykuvia, ilmassa Patricia ja Miia.

Arska oli ihanaa ja sitä oli paljon! Janny ja meikä.

Toimin Miian personal hairdresserinä aina ko oli mahollisuus, tässä myös esillä meijän makiat Bad Taste asut!

Purbachissa päästiin lava-auton kyytiin! Hannes, Wim, Stas, Marketa ja Kasia.

Mmeri ja Hilkka oli reilaamassa ja kävi Sankt Pöltenissä!

Kesäkuussa oli Miian synttärit ja me oltiin Flexissä. Minnie, Janny, Paola ja Miia.

Aino ja Marjo hyppäs Triestessä junnaan ja pärräyttivät Wieniin!

Viimeinen kuva reilua tuntia ennenko lähin kotia kohti! Kuvassa mun kainalossa Maria ja Kathi.



Tunnisteet: ,

perjantai 19. helmikuuta 2010

Suomen Turistiopas

Lähin tänään käymään antikvariaatissa tarkoituksena napata mukaan jotain aivotonta hömppälukemista. No, Sophie Kinsellan höpöopuksen lisäksi löysin jotain aivan mahtavaa, nimittäin vanhan viisikielisen matkaoppaan Suomen kaupunkeihin!

Suomen Turistiopas vuodelta 1952

Kirja oli ihan älyttömän kulunu, mutta se lisäs vaan sen sympaattisuutta. Muutaman kymmenen kotimaisen kaupungin esittelyt paikallisine mainoksineen, kömpelöt mustavalkoset kuvat ja muutamat värimainokset sai munt sen verran pauloihinsa että pulitin mukisematta viis euroa tästä kirjasta.

Ainoa värikäs kaupunkimainos oli luonnollisesti Helsingistä






Pieksämäen nähtävyyksiä

Mun serkku muutti muutama vuosi sitten Pieksämäelle opiskelemaan, ja sain kyllä hyvät naurut ku lueskelin turistioppaan suosittelemat ykköspaikat kyseiseltä paikkakunnalta. Vai miltä kuulostaa vajaamielisten hoitolaitos tai naisalkoholistien hoitokoti?



Oulusta kertovan sivun alalaidassa on tämmönen kuva jonka tarkotus on ilmeisesti kertoa, että on olemassa loossi Oulun ja Hailuodon välillä. Tekstissä ei missään vaiheessa viitata siihen, mutta onhan tuo tietty sen verran informatiivinen kuva, että kyllähän sen tyhymäki tajuaa.


Kirja alkaa etelän paikkakunnilla, ja loppupuolella on sitten niitä pohjoisen paikkoja. Lapin paikkakuntien esittelyissä on mukana myös muutamia symppiksiä lappilaisia, kuten esimerkiksi Kaapin-Jouni Inarista.

Tunnisteet:

torstai 18. helmikuuta 2010

Köpissuunnitelmia

Ensinnäkin pahoitteluni neljälle lukijalleni siitä, että viime aikoina ei oo tullu minkäänlaista asiaa tältä suunnalta. Tärkeämmät asiat on vieny kaiken mun huomion, eikä nyt puhuta niistä maailman parhaimmista asioista.

Mulla oli tarkoitus pari viikkoa sitten ostaa lentoliput Tiinan luo Irlantiin, mutta joskus käy näin ja liput jää ostamatta. Aerlingusin tarjouksen ei oikeen sävähdyttäny, varsinkaan sen jälkeen kun sain sillon muinoin lentoliput Lontooseen kahdeksalla eurolla, niin meinaa olla vähän vaikea suhtautua noihin normaaleihin lippuhintoihin.

Mutta siihen Köpikseen! Mun piti treffata Mibaa tuossa pari viikkoa sitten, ja sen piti jakaa kaikki köpisvinkkinsä, mutta ku ei nähtykään, niin mun on pitäny kaivella vinkit ite. (Enkä oo vielä käyny Mondon matkakirjastossa tsekkaamassa mitä sieltä löytyy aiheesta.) Mua itteä kiinnostaa käydä:

Tivolissa, joku sanoi joskus sen olevan maailman kaunein huvipuisto. Tiedä sitten onko se huhtikuussa auki, mutta ehkä se selviää. Hotelli joka buukattiin sijaitsi aika lähellä Tivolia, joten sen ohi tulee varmaan käveltyä useammankin kerran. Meikä kyllä rakastaa huvipuistoja! Varsinki iltavalaistuksessa ne on mitä hurmaavimpia. Esimerkiksi Roomassa oli aivan todella suloisia karuselleja siellä täällä kaupunkia! Nyt peukut ja pottuvarpaat vaan pystyyn että se paikka olis huhtikuussa auki!

Christianiassa olis mielenkiintoista käydä, ihan vaan kävelemässä ja kattelemassa meininkiä. Terkkuja Evelle!

Tietenki merenneitopatsas pitää käydä tsekkaamassa, se taitaa olla niitä Kööpenhaminan must-juttuja.

Ja eipä mulla enempää tuukaan mieleen! Pitää kyllä vielä kinuta Miialta lisää köpisvinkkejä, sillä noissa ei kauaa nokka tuhise.

Hoksasin muuten, että kerranki sampo pankista on jotain hyötyä, nimittäin sen fuusioiduttua danske bankin kanssa meikäläinen saa nostaa veloituksetta tanskalaista rahhaa vaikka vasta tanskassa! Tästä pitää kyllä ottaa kaikki hyöty irti!

Onko teillä jotain Köpisvinkkejä?

Tunnisteet:

tiistai 2. helmikuuta 2010

aikaisia aamuja

Mulla on ollu viime viikosta lähtien melko aikaisia herätyksiä. Karim herää joskus viiden aikaan, ja kun tää on yksiö, niin väistämättä meikäkin heräilee sen aamupuuhien aikana. Oon nyt joka aamu heränny ennen kellonsoittoa, mikä seki on kaks tuntia ennen töiden alkua mikä on mulle aivan turhan aikaista.

Vähän ennen seittemää pinkaistessani ylös ennen kellon soittoa ulkona näyttää näin houkuttelevalta:

Lunta ainaki riittää

En koskaan ees millään jaksa käydä hakemassa hesaria, kun postilaatikko on pitkän kylmän käytävän päässä. Tänään oli kuitenki niiiin tylsää että länttäsin karimin tohvelit jalkaan ja lähin lompsimaan hammasharja kourassa kohti postilaatikkoa.


Meikällä on ollu hirveitä pukeutumispaineita tuon työpaikan suhteen. Tuntuu että kaikki muut on niin viimisen päälle fiinejä siellä ja meikäläinen edustaa lähinnä sitä junttijaostoa. Periaatteessa iha minkä tahansa muun paikan suhteen olisin että plöh iha sama miltä näytän mut tuo on kuitenki image kustannus.. No, kuitenki, tänään ei menny sitä ylimäärästä tuntia siihen että vaihan kakstoista eri asua ja tuun siihen tulokseen että mikään ei oo hyvä, koska eilen tuli postissa maailman siistein paita ja ajattelin jakaa sen teijän kanssa, koska oon lukenu aivan liikaa muotiblogeja viime aikoina!

Maailman siistein viiksipaita

Ja harjottelussa mennee hyvin! Perjantaina mää sain onnekseni tehtäväksi kirjoittaa henkilöhaastiksen yhestä viulistista! Oon enemmän ko mielissään siitä koska se on kuitenki 8000 merkin juttu MONDOSSA!!!! Jee! Pitää vaan tehä hyvä ni saan kirjottaa enemmänki pitkiä juttuja.

Paitsi eilen ne sano et sitte ko oon tehny tuon nii sitte saan kirjottaa jonku piiiiiiiitkän asiajutun. Jee jee!