Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

archie gone lebanon

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

perjantai 28. tammikuuta 2011

Blogivinkki








On olemassa kivoja blogeja, ja sitten on niitä, jotka inspiroivat. The Cherry Blossom Girl kuuluu jälkimmäisiin. Vaikka Pariisilaisen Alixin blogi onkin pääasiassa muotiblogi, silloin tällöin sieltä saa kivoja vinkkejä ympäri maailmaa, erityisesti Pariisiin. Toissa kesänä mimmi teki jenkkien road tripin, ja näihin kuviin mää palaan aina, kun tekee mieli fiilistellä reissua. Enää viisi kuukautta!

Translation: Check out The Cherry Blossom Girl's blog. I love her travel photos.

Tunnisteet:

tiistai 25. tammikuuta 2011

Pääkaupungin ihmeitä



Vietin viikonlopun Helsingissä, kävin matkamessuilla, eikä siellä ollut oikein mitään. Sen sijaan jotain todella lumoavaa löytyi keskustasta. Kämppiä rempataan, ja siihen tulee supersuuri Marimekko. Katsokaa nyt noita, onko hienompaa nähty? Jo tämän takia kannatti matkustaa pääkaupunkiin!

Ps. En käyttänyt sitä Kajaaniin matkaavaa junaa, sillä se olisi ollut perillä vasta iltaviideltä, kun mun piti olla perillä jo kahdeltatoista. Mutta ens kerralla sitten!

Translation: I went to our dear capital last weekend to visit travel fair, which wasn't that good. I found something really beautiful in the city center instead. They are renovating a new Marimekko store.

Tunnisteet: ,

torstai 20. tammikuuta 2011

Beirutin parhaat markkinat



Lueskelin tuossa World Travel Guiden juttuja Beirutista, ja mua alkoi väkisinkin naurattaa, kun luin matkavinkkejä. Okei, naurattaa ei ehkä ole se oikea sana, mutta kuvaa hyvin sitä, miten yltiövaarallisiksi jenkit kuvittelevat arabimaat. Jutussa siis sanotaan, että alueita, joissa on palestiinalaisten pakolaisleirejä, tulee välttää. Syynä tähän on ilmeisesti turvallisuusriski.

Ylläolevat kuvat on otettu palestiinalaisten pakolaisleiriltä Sabrasta, joka sijaitsee alle kilometrin päässä Karimin mummolasta. Sabra ei ole mikä tahansa pakolaisleiri, vaan siellä käydään Beirutin parhaat markkinat. Hedelmät, vihannekset, vaatteet, (väärennetyt) leffat ja musiikit, kaikki ne myydän Sabrassa. Me käytiin ostamassa hedelmiä, ja kyllä maistuivat.

Vaikka Sabra olikin hieman likainen ja pahan hajuinen, eikä Karimin sukulaiset olis edes halunneet mun näkevän sitä, oon tosi iloinen että käytiin siellä, useaankin otteeseen. Ensinnäkin sen vuoksi, että näin millaisia pakolaisleirit voivat olla, toiseksi sen vuoksi että parhaat markkinat on aina parhaat markkinat.

Ja voin kertoa, että tunsin oloni täysin turvalliseksi Sabrassa.


Translation: When I was in Beirut, we went to the Palestinian refugee camp Sabra, just a few blocks from Karim's grandmothers house. That is the best marketplace in the city, no matter what World Travel Guide advices.

Tunnisteet:

tiistai 18. tammikuuta 2011

Metkaa matka-aiheista postia

Tänään oli aivan mainio postipäivä! Luukusta tipahti Kelan Eurooppalainen sairaanhoitokortti, SASin EuroBonus-kortti sekä pari kipaletta vapaalippuja matkamessuille messuoppaan kera. Yllättävin tästä satsista lienee tuo sairaanhoitokortti, sillä en ollu tilannut sitä. Ja kyllä, Kelan pitäisi lähettää se automaattisesti aina kun edellinen menee vanhaksi, mutta en silti uskonut, että se systeemi oikeasti toimii.

Tässä pitäisikin varata junat viikonlopuksi Helsinkiin. Matkamessuilla en ehdi kipaista kuin pikaisesti, mutta tarkoitus olis tsekata ainakin mondon lava ja kierrellä vähän kv-puolella. Jos ehtii, myös Turun ständin voisin käydä katsomassa. Metkaa!

Tunnisteet:

maanantai 17. tammikuuta 2011

Seminaarimatka Tampereelle

Menneenä viikonloppuna suuntasin Tampereelle, sillä luvassa oli jotain legendaarista. Viikonloppu vietettiinkin valkoisessa puvussa ja melkoisen hikisissä meiningeissä.

Hikinen do bok
Ohjelmassa oli nimittäin Taekwon-Do seminaari, jossa oli opettajana 17-kertainen euroopan mestari, puolalainen Jaroslaw Suska 6.Dan! Selvennetään sen verran, että Suska on aikamoinen legenda meidän piireissä. Monet kaverit (minä mukaanlukien) on opetellut mustan vyön liikesarjansa Suskan youtube-videoiden perusteella, ja siinä sivussa tsekkaillut muitakin videoita, joilla Suska esittelee uskomattoman hyvää tasapainoaan ja jalkojen kontrolliaan. Voitte siis kuvitella, että fiilikset oli korkealla, odotuksista puhumattakaan.

Porukkaa oli riveissä reilu sata
Treenitunteja tuli viikonlopun aikana yhteensä kahdeksan. Siihen kun laittaa päälle kuusi tuntia autossa istumista per suunta, voitte kuvitella, että jalat on melekosen jumissa. Mutta se on pieni harmi, sillä viikonlopun treenit oli aivan mahtavia! Ensimmäinen treeni kesti kaksi tuntia, ja siinä ajassa otettiin jokaiselta luulot pois. Alkulämmittely kesti tunnin ja koko treeni sisälsi kaksi minuutin mittaista juomataukoa, muuten vedettiin täydellä sykkeellä ja kovalla tahdilla. Muut treenit oli vähän kevyempiä, joten päivästä selvittiin hengissä.

Liikesarjatreeneissä katsottiin mallia
Kaiken kaikkiaan seminaarikokemus oli aivan valtavan hieno. Sanottakoon sen verran, että meidän seuran päävalmentajalla on 5.Dania, joten 6.Danin opetukseen pääseminen oli melko poikkeavaa. Seuraava upea TKD-kokemus tulee ensi kesänä, kun Oulussa (!!!!) järjestetään ensimmäistä kertaa kansainvälinen opettajaseminaari, jonne tulee kolme suurmestaria opettamaan. Silloin voi olla, että jännittää vielä enemmän.

Kaverikuva, vasemmassa ylänurkassa kolmas henkilö on Suska.
Kuten hyviin tapahtumiin kuuluu, otettiin myös kaverikuva. Kuvassa siis Ismo, Juho, meikä ja Karim. Tällä porukalla (ja tällä asulla) höystettyjä kuvia tulee varmasti näkymään kesän aikana blogissa valtavasti, sillä tässä on 4/7 meidän Road Trip-porukasta!

Kuvat: Antti Niemi

Loppuun vielä video, jossa Suska tekee Juchen, mun vyöarvon ylimmän liikesarjan.

Tunnisteet:

torstai 13. tammikuuta 2011

Asiakas 1 - VR 0

Viimekeväisestä jatkuvasta Oulu-Helsinki-välin junamatkailusta ja VR:n töppäilystä, hidastelusta ja yleisestä huonosta kohtelusta tympääntyneenä olenkin paukutellut henkseleitäni tässä pari päivää kuultuani jotain hyvinkin mukavaa.

En oo ihan varma mitkä seuraukset tällä on, että kirjoittelen tästä ihan näin julkisesti internettiin, mutta jospa kaikki yhdeksän lukijaani osaisivat pitää suunsa sen verran supussa, etteivät kävisi juoruamassa meikästä valtion rautateille.

Nyt kun salassapitosopimukset on tehty, voin kertoa teille, mitä kuulin kavereiltani: VR:ää on sittenkin mahdollista huijata, ja aivan rehellisestikin vielä! Tässä tuleekin mitä mainion vinkki kaikille Oulusta Helsinkiin matkaaville, nyt korvat hörölle!

Vaihe 1: Tee päätös Helsinkiin matkustamisesta, ja mene junayhtiön sivuille. (Tämä toimii vain jos lipun ostaa netistä!) Klikkaa etusivun "laajennettu haku"-linkkiä

Vaihe 2: Valitse lähtöpaikaksi Oulu, saapumispaikaksi Kajaani. Valitse Pendolino ainoaksi junaksi, jota suostut käyttämään

Vaihe 3: Hykertele tyytyväisenä, kun eteesi napsahtaa lippu jonka mukaan matka Oulusta Kajaaniin kestäisi kolmetoista tuntia ja rapiat päälle, sisältäen kolmen tunnin vaihtoajan tikkurilassa. Opiskelijahinnaksi lipulle 18,90 euroa.

Näin meille tarjotaan siis upea mahdollisuus matkustaa Oulusta (melkein perille asti) Helsinkiin puoleen hintaan. Oon ite menossa ens viikolla Helsinkiin, ja oonki harmitellu aivan todella kovasti sitä, että tämä Kajaani-juna on perillä vasta iltapäivällä viideltä, kun mun pitää olla jo aamupäivästä. En siis tällä kertaa pääse vielä kokeilemaan tätä. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan ja kertomaan, miten kävi.

Tunnisteet:

perjantai 7. tammikuuta 2011

Oulusta Helsinkiin junalla vai lentäen?



Pähkäilin vähän aikaa sitten hiihtoloman matkojen kanssa. Meillä oli lennot Beirutiin, jotka lähtivät Helsingistä. Millä sitten Helsinkiin? Vaihtoehtoja oli ainoastaan kaksi, juna ja lentokone. Mun mielestä on ihan leppostaa matkustaa junalla se seitsemän tuntia, saa istuskella rauhassa, katella leffoja, lukea kirjaa ja syödä eväitä, mikäs sen mukavampaa. Karim sai kuitenkin Oulu-Helsinki-välin junaistumisesta tarpeekseen viime keväänä, kun luusattiin sitä reittiä noin miljoona kertaa.

Koska norwegian ei ole vielä aloittanut lentoja Oulusta, ei lentäminen oo vielä mitenkään erityisen paljon halvempaa verrattuna junailuun. Tsekkasin kuitenkin blue1:n nuorisolennot, sillä lennot maksaa jotain viidenkympin luokkaa/suunta/hlö.

Harmittelin, kun huomasin että hiihtolomaviikon sunnuntaina ensimmäinen Blue1:n lento Ouluun lähtee vasta vähän ennen kahta, ja me ollaan Helsingissä jo aamukasilta (jolloin takana on yö lentokoneessa, voidaan olla melko freshejä). Harmittelin että ei voi mitään, ei oo järkeä ootella koko päivää ja sitten lentää ja olla kotona samaan aikaan kuin olis jos menis junalla. VR:n sivuille mentyäni huomasin kuitenkin, että lentäminen tulisi maksamaan YHDEN EURON junamatkaa enemmän. Jotenkin ristiriitaista ehkä?

Loppujen lopuksi tultiin siihen tulokseen, että varattiin ne lennot. Tarkoitus olis tehdä niin, että mennään lentokentältä käymään muutama tunti kavereiden luona, sitten takaisin lentokentälle ja kotiin. Jos noin voi tehdä, en nää minkäänlaista järkeä matkustaa mielummin junalla, varsinkaan kun se ei ole edes rahallisesti edullisempaa.

Ja luonto kiittää - aivan. Mitä tähän sitten sanoisi? VR en tarjoa paljon vaihtoehtoja. Mitä tehdä, kun lentojen hinnat halpenee ja junien kallistuu? (7 tuntia (+ myöhästymiset) vrt 55 minuuttia) En tiiä.

Kuvituksena mun ja Karimin kesäkuvia Helsingistä viime kesältä.

Tunnisteet:

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Tulevaisuuden uhkakuvat

Kuva

Tähän aikaan vuodeasta on hyvä julkaista aina jonkinlainen tavoitelista. Tämän tavoitelistan aiheena on matkat, jotka toivoisin tekeväni tulevan vuoden aikana. Lupasin itelleni, että en osta enää yhtään matkaa sille ajalle, kun pitäisi olla puurtamassa opinnäytetyötä, ja se lupaus (toivottavasti) pitää.

Muutamia matkoja on kuitenkin lyöty jo lukkoon tulevan vuoden varalle ja toisista on tehty melko vaikuttavia haaveita. Tässä vähän esimerkkiä:

Brightoniin on taas päästävä, yhdet lennot on jo varattu helmikuulle, ja yritän sen lisäksi päästä käymään siellä joskus toisenkin kerran, ehkäpä joskus valmistujaisten jälkeen suoraan tai joskus niillä korvin.

Beirut on taas matkakohteena, sinne siis pohjoisen hiihtolomaviikoksi eli kymppiviikoksi kera Karimin.

USA on taas semmoinen paikka, jonne suuntautuvasta reissusta oon vasta kertonut vain noin puolelle maapallon väestöstä, eli se ei liene kenellekään suuri uutinen. Tarkoituksena siis olisi nähdä ainakin seuraavat paikat ja kaupungit: New York, Philadelphia, Washington, Orlando, Miami, Key West, New Orleans, Houston/Austin, Grand Canyon, Las Vegas, Los Angeles, (San Diego), Yosemite ja San Francisco. Seuraa matkalle saan kuudesta vanhasta tuttavuudesta. Matka kestää kuukauden. NAM!

Lisäksi oon haaveillu ainakin Pariisista, Barcelonasta, Dubrovnikistä, joihin kaikkiin pääsee halpalentoyhtiöillä. Myös Oslon matka on ollu suunnitelmissa, ja Riiassa tullaan käymään aivan varmasti. Ehkä myös Luulajassa. Euroopan ulkopuolelle en ens vuonna varmaan paria kertaa enempää mene, mutta se riittää varmasti paremmin kuin hyvin.

Alkuvuosi menee kuitenkin tiukasti treenien, opinnäytetyön ja uuden työpaikan parissa.

lauantai 1. tammikuuta 2011

UV

Ennenku vieraat tuli ni piti jännittää ja kyylätä ikkunasta!

Tein elämäni ensimmäiset cupcakesit, suklaa-piparminttu

Ilta ilman Aliasta ei oo mittää

Uusi vuosi ilman bling blingiä ei oo myöskään mittään!

nnnnnam  
Juhulafiilistä

Siinä meni se uusi vuosi, ja olihan mukavaa. Tein jopa uuden vuoden lupauksen, vaikka en oo mitään luvannu vuosikausiin. Tänä vuonna otan hepatiittirokotuksen, ihan vaan jotta se tulis otettua.


Translation: Have a great 2011!