Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Melekosta rentoilua lentokentällä

archie gone lebanon

Reissuelämää ja vähän muutaki!

tiistai 9. lokakuuta 2012

Melekosta rentoilua lentokentälläVaikka viikko sitten tiistaina oli edessä pitkä reissupäivä, ei meitä Karimin kanssa haitannut tippaakaan. Olin nimittäin saanut puhuttua meille vierailun Helsinki-Vantaan Finnairin non-schengenin puoleisessa loungessa, mitä on suitsutettu ympäri maailmaa ja esimerkiksi CNN on listannut kyseisen loungen maailman neljänneksi parhaaksi. Odotukset oli siis melko kovat, kun tepasteltiin tuonne lähtöporttien 36 ja 37 välissä sijaitsevaan loungeen.

Ja hyvähän se oli. Oikeastaan paras missä ollaan käyty, vaikka samaisella kentällä sijaitseva almost@home tuntuikin vierailuhetkellä niin hyvältä, että siitä ei voi parantaa, vaan toisin kävi. Tässä loungessa oli ne samat mahtavat elementit kuin siinä toisessakin: hyvää, lämmintä ja laadukasta ruokaa jota oli paljon ja monipuolisesti, paljon paikkoja missä sai olla aivan rauhassa, äärettömän hyvä palvelu, valoisa suomidesignia uhkuva sisustus ja rauhallinen tunnelma. Tässä Finskin loungessa vaan oli lisäksi tosi hyviä herkkuja (prioriteetit kohdillaan) sekä vielä anonyymimpi tunnelma. Tila oli niin suuri, että sinne hukkui ja siellä kehtasi helposti santsata sen viidennenkin kerran, ja sitä minä arvostan.


Pehmeiden penkkien ja sohvien sekä toimivan wlanin lisäksi loungessa pysty viettämään aikaa telkkaria tuijottelemalla, nörsäämällä tai vaikkapa suihkussa. Yllätyin melkoisesti tuosta suihkutilojen varustelutasosta, sillä siellä oli tarjolla kaikki mitä voi tarvita pyyhkeistä shampoisiin ja hammasharjoista parranajovälineisiin! Ja tietty siihan syömiseenkin sai aikaa kulumaan, tarjolla oli päivän keiton lisäksi salaattia (tuoretta ananasta, jes!) ja kiinalaisittain maustettuja kanavartaita, leipää (mutta ei juustoa, ehkä loungen ainoa puute) ja mikä parasta: brownieita ja suklaakeksejä! Juomapuoli oli yhtä kattava kuin muissakin loungeissa: teetä, kahvia, limpparia, viiniä, kaljaa ja jotain väkeviä.

Ja julukkiksiakin bongattiin, tai ainakin melkein! Nimittäin angry birds -vetimiin päästä varpaisiin sonnustautunutta Peter Vesterbackaa oli meleko hankala olla tunnistamatta...


Muutaman tunnin lekottelun jälkeen olikin sitten mukava painella vieressä sijaitsevalle lähtöportille ja suunnata nokka kohti Brightonia. Normaalitilanteessa oltais tuo viiden tunnin vaihto vietetty makoillen jossain penkillä, nyt erona oli vaan se että siinä penkin vieressä oli kupillinen kuumaa teetä ja kasa suklaakeksejä.

Ja jos jokin on varmaa niin se, että sitten joskus kun on sen honeymoonin aika, niin sillä matkalla lentojen vaihdot vietetään loungeissa!

Tunnisteet:

5 kommenttia:

9. lokakuuta 2012 klo 16.06 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miten paljon tommonen maksaa? Entä voiko sen varata kuka tahansa, mistä se varataan ja pitääkö varata paljonkin etukäteen? :D

 
9. lokakuuta 2012 klo 20.46 , Blogger Inka kirjoitti...

Finskillä on päässy noihin loungeihin maksamalla pisteillä, mutta myös joillain korteilla pääsee, esimerkiksi ilmeisesti diners clubilla. Semmoisia jos löytyy niin mitään varauksia ei tartte tehä, riittää kun painelee sisään.

 
10. lokakuuta 2012 klo 8.15 , Blogger Inka kirjoitti...

Tarkistin asian vielä sieltä loungesta ja kertoivat että sisään pääsee Finskin platina-, kulta- ja poikkeuksena myös hopeakortilla, ja jos rahalla haluaa mennä niin kolmen tunnin vierailu maksaa 45e/naama. Ja mitään varauksia ei tartte tehä.

Toivottavasti selevensi. :)

 
10. lokakuuta 2012 klo 10.45 , Blogger Ulla kirjoitti...

Huippua, että on tuttavapiirissä tällainen agentti, joka raportoi meille taviksille aukeamattomien ovien takaa tunnelmia :) Pitäisköhän joskus sijoittaa kokemukseen 45 e, ei kai tuo ihan paha hinta oo!

 
10. lokakuuta 2012 klo 13.37 , Blogger Inka kirjoitti...

Haha, meikä onki varsinainen agentti! :D Mutta suosittelen joskus kokeilemaan, ite ainaki aattelin joskus kun on riittävän erikoistilanne niin viettää lentokenttäajan loungessa. Tulee vähän lisää luksusta lentomatkailuun. :)

 

Lähetä kommentti

Antaa tulla!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu